Last van burn-out verschijnselen?

Steeds meer mensen hebben last van burn-out verschijnselen. Bij een burn-out is er sprake van verstoring van een evenwicht. Bijvoorbeeld in wat je energie geeft en wat je energie kost. Soms kan een ingrijpende gebeurtenis (een sterfgeval, ontslagen worden, ziekte, beëindiging van een relatie) het evenwicht verstoren. Soms komt het door te grote betrokkenheid bij je (vrijwilligers-) werk of familie. Ook kan het zijn dat je in een rol terecht gekomen bent die misschien niet bij je past, maar wel van jezelf of je omgeving ‘moet’.

Hoe ga je om met wat je overkomen is? Piekeren, je zorgen maken, intern strijden? Heb je wel tijd genomen te rouwen of was het vooral doorgaan en niet zeuren? Heb je tijd genomen om te luisteren naar de signalen van je lichaam, of ben je gewoon doorgegaan en kan je batterij niet meer opladen?  

Als coach kan ik je helpen helder te krijgen waardoor de burn-out klachten zich bij jou hebben ontwikkeld. We zoeken de aanleiding op en gaan werken aan mentale training. Het effect is grotere mentale weerbaarheid en lenigheid. Je leert signalen van je eigen grenzen herkennen en daar naar handelen. Soms betekent het ook dat je andere keuzes gaat maken in je leven. Ook daarin kan ik je begeleiden.

Herken je valkuilen

Als coach kan ik je leren je oude valkuilen te herkennen en omzeilen. We werken aan je mentale afweersysteem zodat je minder ‘vatbaar’ kunt worden voor een burn-out. Je leert omgaan met je eigen grenzen en hoe je ‘nee’ kunt zeggen en praktische timemanagement vaardigheden kunt ontwikkelen. En vooral: hoe je de batterij weer kunt opladen.

Klik voor een gratis kennismakingsgesprek